onsdag 12 december 2007

Leilas saffrans skorpor

Idag blev jag bjuden på de godaste saffransskorporna jag smakat, Eva H hade bakat efter att ha sett ett program på tv4 som heter Leilas jul . Ni måste bara smaka dem.
Hmmm de var underbara nästan som små kakor. Skicka sedan en kommentar och berätta vad ni tycker.
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 35 min
Färdigt på: 2 tim 55 min
Ingredienser
100 g smör 1 g saffran 2 st ekologiska ägg 1.5 dl strösocker 5 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 1.5 dl hel sötmandel Råsocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
Låter ju inte så krångligt eller hur, tror att t o m jag fixar det.

3 kommentarer:

Änglahem sa...

Så himla bra att du lade ut receptet på dessa skorpor som hela bloggvärlden (känns det som) pratar sig varma för. Själv ser jag nämligen inte på "Leilas jul", krockar med något annat har jag för mig, eller så sitter jag fast här.....

Ha det bra
Kram Ulrika

Änglahem sa...

PS Man får väl försöka sig på ovannämda skorpor.

Karna sa...

Disse ser så gode ut, men jeg er INGEN baker desverre....tror jeg må se om jeg kan finne noen som selger slike, er så fine å gi i små venninne gaver også.

Lurer på hvordan det skal gå til jul, Oliver (1år) leker med kulene og Petra (8mnd) gnager på alle pakkene....huff....=0)